Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(17)
03.10.2016
dodaj własny przepis
60 minut
8 osób
łatwy
Wartości odżywcze
210 kcal / 1 porcję (78 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    271.15 kcal
    13.56%
  • Białko
    6.57 g
    13.14%
  • Węglowod.
    27.69 g
    10.26%
  • Tłuszcze
    17.01 g
    24.3%
  • Błonnik
    4.66 g
    18.64%
  • GDA
    13.56 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza gryczana sucha - 100g
  • Czekolada gorzka - 100g
  • Wiórki kokosowe - 60g (10 łyżek stołowych)
  • Mleczko kokosowe - 120g (12 łyżek stołowych)
  • Syrop klonowy - 10g (2 łyżeczki)
  • Jaja kurze surowe - 100g (2 sztuki)
  • Kakao 16%, proszek - 10g (łyżka stołowa)
  • Maliny - 120g (szklanka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kaszę gryczaną ugotuj według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu. Ostudź.

KROK 2: Czekolade połam na kawałki i umieść ją w metalowej miseczce. Następne rozpuść ją w kąpieli wodnej.

KROK 3: Ostudzoną kaszę gryczaną wymieszaj ze zmielonymi w młynku do kawy wiórkami kokosowymi, następnie dodaj do mieszaniny kakao, mleczko kokosowe, syrop klonowy oraz żółtka. Powstałą masę dokładnie zblenduj.

KROK 4: W oddzielnej misce ubij białka na sztywną pianę, dodaj ją delikatnie do masy czekoladowej i delikatnie wymieszaj łopatką.

KROK 5: Formę wyłóż papierem do pieczenia. Na jej dno wysyp wiórki kokosowe, a następnie przenieś masę z białkami do formy.

KROK 6: Na wierzchu ciasta układamy maliny wciskając je nieco w jego głąb, do momentu lekkiego zanurzenia. Wstaw ciasto do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz około 35-40 minut.

Smacznego!