Kasza manna z truskawkami i migdałami
(14)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
343 kcal / 1 porcję (330 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność103.85 kcal5.19%
-
Białko4.60 g9.2%
-
Węglowod.12.15 g4.5%
-
Tłuszcze4.38 g6.26%
-
Błonnik1.11 g4.44%
-
GDA5.19 %
Składniki
- Mleko UHT, 1,5% tłuszczu - 230g (szklanka)
- Kasza manna sucha - 30g
- Truskawki - 50g (⅓ szklanki)
- Migdały, płatki - 20g (2 łyżki stołowe)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Odlej 1/3 porcji mleka, wsyp kaszkę i zamieszaj. Resztę mleka zagotuj w rondelku.
KROK 2: Do gotującego się mleka wlej namoczoną kaszkę, cały czas energicznie mieszając. Gotuj aż kaszka zgęstnieje.
KROK 3: Kaszkę przelej do miski, dodaj pokrojone truskawki i migdały.
Smacznego!