Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Kasza manna z truskawkami i migdałami

(14)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
343 kcal / 1 porcję (330 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    103.85 kcal
    5.19%
  • Białko
    4.60 g
    9.2%
  • Węglowod.
    12.15 g
    4.5%
  • Tłuszcze
    4.38 g
    6.26%
  • Błonnik
    1.11 g
    4.44%
  • GDA
    5.19 %
Składniki
  • Mleko UHT, 1,5% tłuszczu - 230g (szklanka)
  • Kasza manna sucha - 30g
  • Truskawki - 50g (⅓ szklanki)
  • Migdały, płatki - 20g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Odlej 1/3 porcji mleka, wsyp kaszkę i zamieszaj. Resztę mleka zagotuj w rondelku.

KROK 2: Do gotującego się mleka wlej namoczoną kaszkę, cały czas energicznie mieszając. Gotuj aż kaszka zgęstnieje.

KROK 3: Kaszkę przelej do miski, dodaj pokrojone truskawki i migdały.

Smacznego!