Marchewka z groszkiem i masłem
(6)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
65 kcal / 1 porcję (100 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność65.35 kcal3.27%
-
Białko1.82 g3.64%
-
Węglowod.9.47 g3.51%
-
Tłuszcze3.90 g5.57%
-
Błonnik3.75 g15%
-
GDA3.27 %
Składniki
- Marchew - 80g
- Groszek zielony, mrożony - 15g
- Masło śmietankowe - 5g
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Marchewkę umyj i obierz. Ugotuj w niewielkiej ilości wody, aby była jędrna.
KROK 2: Wyjmij marchewkę, przestudź i pokrój w kostkę. Wrzuć z powrotem do garnka, dodaj groszek. Gotuj na małym ogniu około 5-10 minut.
KROK 3: Marchewkę z groszkiem odcedź z nadmiaru wody, dodaj masło i zamieszaj, aby się rozpuściło.
*Podawaj jako dodatek do obiadu.
Smacznego!