Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Makaron świderki z pesto

(16)
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
144 kcal / 1 porcję (105 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    137.06 kcal
    6.85%
  • Białko
    4.76 g
    9.52%
  • Węglowod.
    19.98 g
    7.4%
  • Tłuszcze
    4.42 g
    6.31%
  • Błonnik
    1.76 g
    7.04%
  • GDA
    6.85 %
Składniki
  • Makaron pełnoziarnisty świderki, surowy - 75g
  • Zielone pesto z bazylii - 30g (1 ½ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Makaron ugotuj al dente (według instrukcji na opakowaniu).

KROK 2: Ugotowany i jeszcze ciepły makaron przełóż na talerz, połącz z pesto i dokładnie wymieszaj.

*Podawaj ze swieżym pomidorem, udekorowane listkami bazyli.

Smacznego!