Makaron świderki z pesto i pomidorem
(12)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
159 kcal / 1 porcję (150 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność106.21 kcal5.31%
-
Białko3.99 g7.98%
-
Węglowod.16.97 g6.29%
-
Tłuszcze2.72 g3.89%
-
Błonnik1.70 g6.8%
-
GDA5.31 %
Składniki
- Makaron pełnoziarnisty świderki, surowy - 70g
- Zielone pesto z bazylii - 20g (łyżka stołowa)
- Pomidor koktajlowy - 60g (3 sztuki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Makaron ugotuj al dente (według instrukcji na opakowaniu).
KROK 2: Pomidorki umyj i przekrój na połówki (możesz użyć zwykłego pomidora, pokrój go na ćwiartki).
KROK 3: Ugotowany i jeszcze ciepły makaron przełóż do miseczki, połącz z pesto i dokładnie wymieszaj. Dodaj pomidorki.
*Podawaj udekorowane listkami bazylii.
Smacznego!