Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Makaron świderki z pesto i pomidorem

(12)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
159 kcal / 1 porcję (150 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    106.21 kcal
    5.31%
  • Białko
    3.99 g
    7.98%
  • Węglowod.
    16.97 g
    6.29%
  • Tłuszcze
    2.72 g
    3.89%
  • Błonnik
    1.70 g
    6.8%
  • GDA
    5.31 %
Składniki
  • Makaron pełnoziarnisty świderki, surowy - 70g
  • Zielone pesto z bazylii - 20g (łyżka stołowa)
  • Pomidor koktajlowy - 60g (3 sztuki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Makaron ugotuj al dente (według instrukcji na opakowaniu).

KROK 2: Pomidorki umyj i przekrój na połówki (możesz użyć zwykłego pomidora, pokrój go na ćwiartki).

KROK 3: Ugotowany i jeszcze ciepły makaron przełóż do miseczki, połącz z pesto i dokładnie wymieszaj. Dodaj pomidorki.

*Podawaj udekorowane listkami bazylii.

Smacznego!