Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Pasta pomidorowo-koperkowa

(5)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
131 kcal / 1 porcję (111 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    118.14 kcal
    5.91%
  • Białko
    14.93 g
    29.86%
  • Węglowod.
    6.59 g
    2.44%
  • Tłuszcze
    3.79 g
    5.41%
  • Błonnik
    0.72 g
    2.88%
  • GDA
    5.91 %
Składniki
  • Ser twarogowy półtłusty - 80g (4 łyżki stołowe)
  • Koncentrat pomidorowy, 30% - 22.5g (1 ½ łyżeczki)
  • Koperek siekany - 8g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Ser rozdrobnij widelcem, dodaj koncentrat i posiekany koperek. Całość wymieszaj.

KROK 2: Możesz doprawić do smaku solą o obniżonej zawartości sodu i białym pieprzem.

*Podawaj na kromce chleba z dodatkiem świeżych warzyw.

Smacznego!