Pasta pomidorowo-koperkowa
(5)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
131 kcal / 1 porcję (111 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność118.14 kcal5.91%
-
Białko14.93 g29.86%
-
Węglowod.6.59 g2.44%
-
Tłuszcze3.79 g5.41%
-
Błonnik0.72 g2.88%
-
GDA5.91 %
Składniki
- Ser twarogowy półtłusty - 80g (4 łyżki stołowe)
- Koncentrat pomidorowy, 30% - 22.5g (1 ½ łyżeczki)
- Koperek siekany - 8g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Ser rozdrobnij widelcem, dodaj koncentrat i posiekany koperek. Całość wymieszaj.
KROK 2: Możesz doprawić do smaku solą o obniżonej zawartości sodu i białym pieprzem.
*Podawaj na kromce chleba z dodatkiem świeżych warzyw.
Smacznego!