Pasta jajeczna
(18)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
258 kcal / 1 porcję (130 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność198.42 kcal9.92%
-
Białko12.42 g24.84%
-
Węglowod.2.83 g1.05%
-
Tłuszcze15.22 g21.74%
-
Błonnik0.10 g0.4%
-
GDA9.92 %
Składniki
- Jaja kurze surowe - 50g (sztuka)
- Ser twarogowy półtłusty - 50g (2 ½ łyżki stołowej)
- Majonez "light" - 25g (łyżka stołowa)
- Szczypiorek siekany - 5g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Jajko ugotuj na twardo, obierz i pokrój w drobną kostkę.
KROK 2: Szczypiorek umyj i posiekaj. Połącz w misce z jajkiem, serem i majonezem. Całość dokładnie wymieszaj.
KROK 3: Możesz doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawaj na kromce chleba z dodatkiem świeżych warzyw.
*Jeśli jesteś na diecie bezglutenowej pamiętaj, aby wybrać właściwy majonez.
Smacznego!