Pierś z kurczaka panierowana
(24)
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
270 kcal / 1 porcję (163 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność165.47 kcal8.27%
-
Białko18.23 g36.46%
-
Węglowod.3.90 g1.44%
-
Tłuszcze8.67 g12.39%
-
Błonnik0.30 g1.2%
-
GDA8.27 %
Składniki
- Mięso z piersi kurczaka, bez skóry - 120g
- Jaja kurze surowe - 25g (½ sztuki)
- Bułka tarta - 8g (łyżka stołowa)
- Olej rzepakowy uniwersalny - 10g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Pierś z kurczaka dokładnie opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Wyczyść z żyłek i tłuszczu. Możesz doprawić solą.
KROK 2: Jajko roztrzep, umocz w nim kurczaka, a następnie obtocz go w bułce tartej.
KROK 3: Na patelni rozgrzej olej, smaż kurczaka na złoty kolor z obu stron.
*Podawaj z surówką.
Smacznego!