Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Pierś z kurczaka panierowana

(24)
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
270 kcal / 1 porcję (163 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    165.47 kcal
    8.27%
  • Białko
    18.23 g
    36.46%
  • Węglowod.
    3.90 g
    1.44%
  • Tłuszcze
    8.67 g
    12.39%
  • Błonnik
    0.30 g
    1.2%
  • GDA
    8.27 %
Składniki
  • Mięso z piersi kurczaka, bez skóry - 120g
  • Jaja kurze surowe - 25g (½ sztuki)
  • Bułka tarta - 8g (łyżka stołowa)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 10g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Pierś z kurczaka dokładnie opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Wyczyść z żyłek i tłuszczu. Możesz doprawić solą.

KROK 2: Jajko roztrzep, umocz w nim kurczaka, a następnie obtocz go w bułce tartej.

KROK 3: Na patelni rozgrzej olej, smaż kurczaka na złoty kolor z obu stron.

*Podawaj z surówką.

Smacznego!