Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.
Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Sałatka Caprese

(20)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
216 kcal / 1 porcję (199 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    108.35 kcal
    5.42%
  • Białko
    6.11 g
    12.22%
  • Węglowod.
    3.30 g
    1.22%
  • Tłuszcze
    8.30 g
    11.86%
  • Błonnik
    0.93 g
    3.72%
  • GDA
    5.42 %
Składniki
  • Mozzarella - 45g (3 plastry)
  • Pomidor - 130g
  • Oliwki czarne marynowane - 12.5g (5 sztuk)
  • Oliwa z oliwek - 7.5g (⅔ łyżki stołowej)
  • Oregano - 4g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Pomidora umyj i pokrój na grube plastry.

KROK 2: Mozerellę odsącz z zalewy i pokrój na plastry. Na talerzu układaj naprzemiennie plaster pomidora z plastrem mozarelli, dodaj oliwki pokrojone wzdłuż na pół, całość polej oliwą z oliwek i posyp oregano.

*Możesz udekorować listkami świeżej bazylii.

Smacznego!