Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.
Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Masło czosnkowe

(24)
5 minut
łatwy
Wartości odżywcze
0 kcal / 1 porcję (0 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    693.76 kcal
    34.69%
  • Białko
    0.95 g
    1.9%
  • Węglowod.
    2.18 g
    0.81%
  • Tłuszcze
    77.13 g
    110.19%
  • Błonnik
    0.20 g
    0.8%
  • GDA
    34.69 %
Składniki
  • Masło ekstra - 100g (20 łyżeczek)
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Oregano - 2g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Wyjmij masło z lodówki, aby zmiękło.

KROK 2: Dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek i łyżeczkę oregano (lub innych, ulubionych ziół: natki pietruszki, koperku, bazylii). Całość wymieszaj.

KROK 3: Możesz doprawić szczyptą soli o obniżonej zawartości sodu.

*Masło przechowuj w lodówce i dodawaj do ulubionych potraw. Idealnie smakuje na ciepłych tostach lub jako dodatek do mięs.

Smacznego!