Marchewka z groszkiem i margaryną
(0)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
59 kcal / 1 porcję (100 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność59.05 kcal2.95%
-
Białko1.77 g3.54%
-
Węglowod.9.43 g3.49%
-
Tłuszcze3.22 g4.6%
-
Błonnik3.75 g15%
-
GDA2.95 %
Składniki
- Marchew - 80g
- Groszek zielony, mrożony - 15g
- Margaryna miękka, 60% tłuszczu - 5g (łyżeczka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Marchewkę umyj i obierz. Ugotuj w niewielkiej ilości wody, aby była jędrna.
KROK 2: Wyjmij marchewkę, przestudź i pokrój w kostkę. Wrzuć z powrotem do garnka, dodaj groszek. Gotuj na małym ogniu około 5-10 minut.
KROK 3: Marchewkę z groszkiem odcedź z nadmiaru wody, dodaj margarynę i zamieszaj, aby się rozpuściła.
*Podawaj gorącą jako dodatek do obiadu.
Smacznego!