Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Surówka z kiszonej kapusty

(10)
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
158 kcal / 1 porcję (253 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    62.31 kcal
    3.12%
  • Białko
    0.96 g
    1.92%
  • Węglowod.
    7.38 g
    2.73%
  • Tłuszcze
    4.21 g
    6.01%
  • Błonnik
    2.21 g
    8.84%
  • GDA
    3.12 %
Składniki
  • Kapusta kiszona - 110g (szklanka)
  • Marchew - 50g
  • Jabłko - 40g
  • Cebula - 40g (½ sztuki)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 10g (łyżka stołowa)
  • Cukier - 3g (½ łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kapustę posiekaj nożem na drobniejsze paseczki.

KROK 2: Marchew umyj i obierz. Zetrzyj na tarce, dodaj do kapusty i zamieszaj.

KROK 3: Jabłko obierz i zetrzyj na tarce, dodaj do kapusty. Cebulę drobno poszatkuj i dodaj do surówki, zamieszaj.

KROK 4: Surówkę polej olejem (lub oliwą z oliwek), dopraw do smaku cukrem i całość dokładnie wymieszaj.

Podawaj do obiadu, najlepiej smakuje w zestawie z rybą i ziemniakami.

Smacznego!