Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.
Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Mintaj smażony

(12)
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
252 kcal / 1 porcję (151 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    166.67 kcal
    8.33%
  • Białko
    14.09 g
    28.18%
  • Węglowod.
    8.32 g
    3.08%
  • Tłuszcze
    8.83 g
    12.61%
  • Błonnik
    0.65 g
    2.6%
  • GDA
    8.33 %
Składniki
  • Filet z mintaja, mrożona kostka - 100g
  • Jaja kurze surowe - 25g (½ sztuki)
  • Bułka tarta - 16g (2 łyżki stołowe)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 10g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Mintaja oprósz wodą, nie rozmrażaj go (możesz go również umieścić na spodku i podlać odrobiną wody).

KROK 2: Jajko roztrzep z solą i pieprzem. Filet umocz w jajku, a następnie obtocz w bułce.

KROK 3: Rozgrzej patelnię, wlej olej i smaż rybę z obu stron na złoty kolor.

*Podawaj z ziemniakami i surówką.

Smacznego!