Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Surówka z czerwonej kapusty

(12)
15 minut
1-2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
226 kcal / 1 porcję (284 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    79.51 kcal
    3.98%
  • Białko
    1.40 g
    2.8%
  • Węglowod.
    9.71 g
    3.6%
  • Tłuszcze
    4.67 g
    6.67%
  • Błonnik
    1.98 g
    7.92%
  • GDA
    3.98 %
Składniki
  • Kapusta czerwona - 150g
  • Cebula - 40g (½ sztuki)
  • Jabłko - 60g
  • Sok z cytryny - 3g (łyżeczka)
  • Cukier - 6g (łyżeczka)
  • Majonez "light" - 25g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Czerwoną kapustę umyj, poszatkuj drobno i posól, aby puściła sok. Odstaw miskę z posiekaną kapustą na kilka minut. Odsącz z nadmiaru wody.

KROK 2: Jabłko umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w kosteczkę. Do kapusty dodaj starte jabłko i posiekaną cebulkę, całość wymieszaj.

KROK 3: Na koniec dodaj majonez. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, pieprzem oraz cukrem.

*Surówkę serwuj jako dodatek do obiadu.

Smacznego!