Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Ogórkowa ze śmietaną

(5)
30 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
174 kcal / 1 porcję (352 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    49.48 kcal
    2.47%
  • Białko
    3.86 g
    7.72%
  • Węglowod.
    4.26 g
    1.58%
  • Tłuszcze
    1.80 g
    2.57%
  • Błonnik
    0.53 g
    2.12%
  • GDA
    2.47 %
Składniki
  • Wywar warzywno-drobiowy - 200g (szklanka)
  • Ogórek kwaszony - 60g (sztuka)
  • Ziemniaki - 50g (⅔ sztuki)
  • Marchew - 20g
  • Koperek siekany - 4g (½ łyżki stołowej)
  • Śmietana 12% tłuszczu - 18g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Ziemniaki dokładnie umyj, obierz i pokrój w kostkę. Marchew opłucz, obierz i pokrój w plasterki.

KROK 2: Podgrzej wywar, dodaj warzywa (oprócz ogórka) i gotuj około 15 minut.

KROK 3: Ogórka zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj do wywaru. Gotuj 5 minut

KROK 4: Do kubeczka wlej troszkę zupy, rozprowadź w niej śmietanę po czym wlej do garnka. Zamieszaj.

KROK 5: Zupę przelej na talerz. Posyp koperkiem.

*Do przygotowania zupy możesz użyć również wywaru warzywnego.

Smacznego!