Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Fasolka szparagowa z bułką tartą

(5)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
101 kcal / 1 porcję (100 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    100.74 kcal
    5.04%
  • Białko
    2.60 g
    5.2%
  • Węglowod.
    11.82 g
    4.38%
  • Tłuszcze
    6.31 g
    9.01%
  • Błonnik
    3.36 g
    13.44%
  • GDA
    5.04 %
Składniki
  • Fasolka szparagowa, mrożona - 82g
  • Margaryna miękka, 60% tłuszczu - 10g (2 łyżeczki)
  • Bułka tarta - 8g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Fasolkę umyj i obetnij końce. Wrzuć do wrzącej wody i gotuj aż zmięknie.

KROK 2: Na patelni rozgrzej margarynę, wsyp bułkę i zrób zasmażkę.

KROK 3: Fasolkę wyłóż na talerz i polej zasmażoną bułką.

*Podawaj jako przekąskę lub dodatek do obiadu.

Smacznego!