Makaron świderki z serkiem i truskawkami
(10)
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
218 kcal / 1 porcję (240 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność90.69 kcal4.53%
-
Białko7.35 g14.7%
-
Węglowod.10.97 g4.06%
-
Tłuszcze2.11 g3.01%
-
Błonnik1.09 g4.36%
-
GDA4.53 %
Składniki
- Makaron pełnoziarnisty świderki, surowy - 40g
- Serek wiejski - 140g (7 łyżek stołowych)
- Truskawki mrożone - 60g
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Makaron ugotuj al dente (według instrukcji na opakowaniu).
KROK 2: Truskawki zmiksuj w blenderze na puszysty mus (możesz zastąpić je mrożonymi malinami lub jagodami).
KROK 3: Makaron połącz z serkiem, całość polej musem truskawkowym.
*Danie możesz udekorować świeżymi truskawkami.
Smacznego!