Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.
Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Pasta z makreli

(17)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
227 kcal / 1 porcję (191 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    118.67 kcal
    5.93%
  • Białko
    8.71 g
    17.42%
  • Węglowod.
    2.94 g
    1.09%
  • Tłuszcze
    8.17 g
    11.67%
  • Błonnik
    0.47 g
    1.88%
  • GDA
    5.93 %
Składniki
  • Makrela, wędzona - 50g (½ sztuki)
  • Ser twarogowy chudy - 20g (łyżka stołowa)
  • Cebula czerwona - 20g (¼ sztuki)
  • Majonez - 10g (½ łyżki stołowej)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 25g (łyżka stołowa)
  • Ogórek kwaszony - 60g (sztuka)
  • Natka pietruszki siekana - 6g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Makrelę oddziel od ości i skóry, przełóż do miseczki i rozgnieć widelcem razem z serem twarogowym.

KROK 2: Cebulę i ogórka pokrój w kostkę, dodaj do miski. Połącz z majonezem zmieszanym z jogurtem. Całość bardzo dokładnie wymieszaj. Posyp natką pietruszki.

*Podawaj na kromce ulubionego pieczywa z dodatkiem świeżych warzyw.

Smacznego!