Pasta z makreli
(17)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
227 kcal / 1 porcję (191 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność118.67 kcal5.93%
-
Białko8.71 g17.42%
-
Węglowod.2.94 g1.09%
-
Tłuszcze8.17 g11.67%
-
Błonnik0.47 g1.88%
-
GDA5.93 %
Składniki
- Makrela, wędzona - 50g (½ sztuki)
- Ser twarogowy chudy - 20g (łyżka stołowa)
- Cebula czerwona - 20g (¼ sztuki)
- Majonez - 10g (½ łyżki stołowej)
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 25g (łyżka stołowa)
- Ogórek kwaszony - 60g (sztuka)
- Natka pietruszki siekana - 6g (łyżeczka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Makrelę oddziel od ości i skóry, przełóż do miseczki i rozgnieć widelcem razem z serem twarogowym.
KROK 2: Cebulę i ogórka pokrój w kostkę, dodaj do miski. Połącz z majonezem zmieszanym z jogurtem. Całość bardzo dokładnie wymieszaj. Posyp natką pietruszki.
*Podawaj na kromce ulubionego pieczywa z dodatkiem świeżych warzyw.
Smacznego!