Pasta z tuńczyka z majonezem
(10)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
297 kcal / 1 porcję (233 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność127.46 kcal6.37%
-
Białko11.42 g22.84%
-
Węglowod.1.64 g0.61%
-
Tłuszcze8.33 g11.9%
-
Błonnik0.35 g1.4%
-
GDA6.37 %
Składniki
- Tuńczyk w sosie własnym - 120g (4 łyżki stołowe)
- Ogórek kwaszony - 60g (sztuka)
- Cebula czerwona - 20g (¼ sztuki)
- Majonez - 25g (łyżka stołowa)
- Koperek siekany - 8g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Tuńczyka odsącz z zalewy. Rozgnieć widelcem w misce.
KROK 2: Ogórka i cebulę pokrój w kostkę, dodaj do tuńczyka. Dodaj majonez i całość dokładnie wymieszaj. Udekoruj koperkiem.
*Podawaj na tostach lub innym pieczywie z dodatkiem świeżych warzyw.
Smacznego!