Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Pierś z indyka w brzoskwiniach

(19)
25 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
231 kcal / 1 porcję (204 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    113.28 kcal
    5.66%
  • Białko
    12.63 g
    25.26%
  • Węglowod.
    6.46 g
    2.39%
  • Tłuszcze
    4.29 g
    6.13%
  • Błonnik
    0.27 g
    1.08%
  • GDA
    5.66 %
Składniki
  • Mięso z piersi indyka, bez skóry - 130g
  • Brzoskwinia w syropie - 60g
  • Curry - 3g (łyżeczka)
  • Majeranek otarty, suszony - 3g (łyżeczka)
  • Oliwa z oliwek - 7.5g (⅔ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Indyka dokładnie umyj i oczyścić z chrząstek i żyłek.

KROK 2: Oliwę z oliwek zmieszaj z curry i majerankiem i marynatą natrzyj dokładnie mięso. Wstaw je do żaroodpornego naczynia i piecz około 20 minut w 200oC. Mięso możesz co jakiś czas podlewać syropem z brzoskwini.

KROK 3: Pod koniec pieczenia dodaj brzoskwinię, przyrumień i piecz aż zmięknie.

*Indyka podawaj z warzywami i ryżem. Upieczone brzoskwinie możesz udekorować żurawiną ze słoika.

Smacznego!