Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jogurt 2% z bananem, migdałami i otrębami

(0)
3 minuty
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
150 kcal / 1 porcję (144 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    104.40 kcal
    5.22%
  • Białko
    3.99 g
    7.98%
  • Węglowod.
    14.01 g
    5.19%
  • Tłuszcze
    4.09 g
    5.84%
  • Błonnik
    1.56 g
    6.24%
  • GDA
    5.22 %
Składniki
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 75g (3 łyżki stołowe)
  • Banan - 60g
  • Migdały, płatki - 8g (⅔ łyżki stołowej)
  • Otręby pszenne - 1g (¼ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Jogurt wlej do kubeczka lub szklanki, dodaj pokrojony w plasterki banan i podprażone płatki migdałów. Całość posyp otrębami.

*Jogurt to idealna przekąska lub pomysł na pożywne drugie śniadanie!

Smacznego!