Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.
Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Sałatka wiosenna

(2)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
64 kcal / 1 porcję (200 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    31.84 kcal
    1.59%
  • Białko
    3.25 g
    6.5%
  • Węglowod.
    3.53 g
    1.31%
  • Tłuszcze
    1.01 g
    1.44%
  • Błonnik
    1.08 g
    4.32%
  • GDA
    1.59 %
Składniki
  • Ogórek szklarniowy - 90g
  • Rzodkiewka - 60g (4 sztuki)
  • Szczypiorek siekany - 5g (łyżka stołowa)
  • Koperek siekany - 4g (½ łyżki stołowej)
  • Serek wiejski - 40g (2 łyżki stołowe)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 1g (2 szczypty)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Koperek i szczypiorek opłucz i posiekaj.

KROK 2: Ogórka i rzodkiewki dokładnie umyj i pokrój w plasterki. Wrzuć do miski, posyp szczypiorkiem i koperkiem, dodaj serek ziarnisty.

KROK 3: Dopraw szczyptą soli i pieprzem wedle uznania.

Smacznego!