Sałatka wiosenna
(2)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
64 kcal / 1 porcję (200 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność31.84 kcal1.59%
-
Białko3.25 g6.5%
-
Węglowod.3.53 g1.31%
-
Tłuszcze1.01 g1.44%
-
Błonnik1.08 g4.32%
-
GDA1.59 %
Składniki
- Ogórek szklarniowy - 90g
- Rzodkiewka - 60g (4 sztuki)
- Szczypiorek siekany - 5g (łyżka stołowa)
- Koperek siekany - 4g (½ łyżki stołowej)
- Serek wiejski - 40g (2 łyżki stołowe)
- Sól o obniżonej zawartości sodu - 1g (2 szczypty)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Koperek i szczypiorek opłucz i posiekaj.
KROK 2: Ogórka i rzodkiewki dokładnie umyj i pokrój w plasterki. Wrzuć do miski, posyp szczypiorkiem i koperkiem, dodaj serek ziarnisty.
KROK 3: Dopraw szczyptą soli i pieprzem wedle uznania.
Smacznego!