Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Pierś z kurczaka grillowana

(13)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
147 kcal / 1 porcję (111 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    132.83 kcal
    6.64%
  • Białko
    19.60 g
    39.2%
  • Węglowod.
    0.75 g
    0.28%
  • Tłuszcze
    5.69 g
    8.13%
  • Błonnik
    0.09 g
    0.36%
  • GDA
    6.64 %
Składniki
  • Mięso z piersi kurczaka, bez skóry - 100g
  • Czosnek duży - 2.5g (½ ząbka)
  • Zioła prowansalskie - 3g (łyżeczka)
  • Oliwa z oliwek - 5g (½ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Pierś dokładnie umyj i oczyść z żyłek, tłuszczu i chrząstek.

KROK 2: Oliwę z oliwek rozmieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami i szczyptą soli. Marynatą natrzyj kurczaka, odstaw na 1 godzinę do lodówki (jednak nie jest to obowiązkowe).

KROK 3: Kurczaka grilluj na specjalnej patelni lub elektrycznym grillu. Możesz go również upiec w piekarniku, w temp. 200oC przez około 30 minut.

Grillowaną pierś serwuj z dodatkiem świeżych warzyw.

Smacznego!