Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Brokuły z marchewką

(7)
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
66 kcal / 1 porcję (150 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    43.87 kcal
    2.19%
  • Białko
    2.31 g
    4.62%
  • Węglowod.
    6.09 g
    2.26%
  • Tłuszcze
    2.33 g
    3.33%
  • Błonnik
    2.75 g
    11%
  • GDA
    2.19 %
Składniki
  • Brokuły - 100g
  • Marchew - 45g
  • Margaryna miękka, 60% tłuszczu - 5g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Marchewkę umyj i obierz. Ugotuj do miękkości. Przestudź i pokrój w plasterki (zamiast tradycyjnej marchewki możesz użyć małych marchewek, uatrakcyjnią danie).

KROK 2: Brokuła umyj, podziel na różyczki i ugotuj na parze lub w małej ilości lekko osolonej wody, aż będzie al dente. Pamiętaj, aby nie przykrywać garnka, gdyż brokuły stracą swój ładny kolor.

KROK 3: Po ugotowaniu odlej wodę z brokułów. Warzywa przełóż do miski lub na talerz. Udekoruj margaryną i poczekaj, aż zacznie się topić.

*Podawaj ciepłe jako dodatek do obiadu.

Smacznego!