Koktajl banan-jagody
(22)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
173 kcal / 1 porcję (360 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność48.00 kcal2.4%
-
Białko2.57 g5.14%
-
Węglowod.9.08 g3.36%
-
Tłuszcze0.48 g0.69%
-
Błonnik0.82 g3.28%
-
GDA2.4 %
Składniki
- Maślanka naturalna 0,5 % tłuszczu - 240g (szklanka)
- Banan - 60g
- Jagody, mrożone - 60g
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Banana obierz i pokrój w plastry.
KROK 2: Jogurt wlej do blendera, dodaj pokrojonego banana i jagody. Całość zmiksuj i rozlej do szklanek.
*W sezonie letnim zamiast mrożonych owoców możesz użyć świeżych jagód.
Smacznego!