Jabłko z twarożkiem waniliowym
(4)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
234 kcal / 1 porcję (233 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność100.38 kcal5.02%
-
Białko4.62 g9.24%
-
Węglowod.13.27 g4.91%
-
Tłuszcze3.87 g5.53%
-
Błonnik1.57 g6.28%
-
GDA5.02 %
Składniki
- Jabłko - 150g
- Ser twarogowy półtłusty - 40g (2 łyżki stołowe)
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 25g (łyżka stołowa)
- Cukier - 6g (łyżeczka)
- Cukier waniliowy - 2g (½ łyżeczki)
- Orzechy włoskie tarte - 10g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Jabłko umyj, usuń gniazda i pokrój w cienkie ćwiartki. Ułóż na talerzu lub w miseczce.
KROK 2: Ser połącz z jogurtem, cukrem zwykłym i waniliowym. Wymieszaj dokładnie (najlepiej rozgnieć widelcem). Tak przygotowanym twarożkiem udekoruj jabłko.
KROK 3: Całość posyp orzechami włoskimi.
Smacznego!