Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Sałatka śródziemnomorska

(11)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
159 kcal / 1 porcję (315 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    50.33 kcal
    2.52%
  • Białko
    0.94 g
    1.88%
  • Węglowod.
    3.56 g
    1.32%
  • Tłuszcze
    4.13 g
    5.9%
  • Błonnik
    1.27 g
    5.08%
  • GDA
    2.52 %
Składniki
  • Sałata lodowa - 120g (3 liście)
  • Oliwki czarne marynowane - 20g (8 sztuk)
  • Cebula czerwona - 30g (⅓ sztuki)
  • Pomidor - 130g
  • Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
  • Oregano - 5g (2 ½ łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Warzywa dokładnie umyj i osusz.

KROK 2: Sałatę pokrusz w rękach na drobne paseczki i wrzuć do miski. Dodaj oliwki (możesz je zastąpić zielonymi).

KROK 3: Cebulę pokrój w piórka i dorzuć do sałaty. Pomidora pokrój na ćwiartki i dodaj do miski (możesz użyć pomidorków koktajlowych).

KROK 4: Całość polej oliwą z oliwek lub innym tłuszczem roślinnym oraz posyp oregano.

*Sałatka to idealna przekąska lub doskonały dodatek do ulubionych dań.

Smacznego!