Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.
Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Sos czosnkowy

(13)
3 minuty
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
157 kcal / 1 porcję (217 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    72.54 kcal
    3.63%
  • Białko
    4.21 g
    8.42%
  • Węglowod.
    6.51 g
    2.41%
  • Tłuszcze
    3.34 g
    4.77%
  • Błonnik
    0.12 g
    0.48%
  • GDA
    3.63 %
Składniki
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 200g (8 łyżek stołowych)
  • Majonez "light" - 6.3g (¼ łyżki stołowej)
  • Czosnek duży - 2.5g (½ ząbka)
  • Koperek siekany - 8g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z majonezem, dodaj do jogurtu.

KROK 2: Koperek posiekaj i dorzuć do sosu. Dokładnie wymieszaj. Jeśli dysponujesz czasem odstaw sos do lodówki na 15 minut, aby smaki się "przegryzły".

*Podawaj jako dodatek do świeżych warzyw lub ulubionych placków czy mięs.

Smacznego!