Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jogurt 2% z jabłkiem, rodzynkami i orzechami

(1)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
229 kcal / 1 porcję (229 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    99.97 kcal
    5%
  • Białko
    3.83 g
    7.66%
  • Węglowod.
    13.57 g
    5.03%
  • Tłuszcze
    4.08 g
    5.83%
  • Błonnik
    2.07 g
    8.28%
  • GDA
    5 %
Składniki
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 150g (6 łyżek stołowych)
  • Jabłko - 50g
  • Rodzynki, suszone - 15g (łyżka stołowa)
  • Orzechy włoskie tarte - 10g (łyżka stołowa)
  • Cynamon mielony - 4g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Jogurt wlej do miseczki lub kubka.

KROK 2: Jabłko umyj i pokrój w plasterki. Dodaj do jogurtu. Posyp rodzynkami, orzechami i cynamonem.

*Jogurt to idealna przekąska lub pomysł na pożywne drugie śniadanie!

Smacznego!