Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Surówka z marchewki i jabłka "light"

(10)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
38 kcal / 1 porcję (101 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    37.26 kcal
    1.86%
  • Białko
    0.75 g
    1.5%
  • Węglowod.
    10.61 g
    3.93%
  • Tłuszcze
    0.32 g
    0.46%
  • Błonnik
    2.90 g
    11.6%
  • GDA
    1.86 %
Składniki
  • Marchew - 50g
  • Jabłko - 50g
  • Pieprz czarny - 0.5g (½ szczypty)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Marchew i jabłko umyj i obierz. Zetrzyj na tarce o małych oczkach.

KROK 2: Starte jabłko i marchewkę połącz w misce, dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Rada: jeśli chcesz podkreślić słodkawy smak surówki możesz dodać odrobinę imbiru, cynamonu lub wetknąć kilka goździków (pamiętaj, aby przed podaniem je usunąć).

Smacznego!