Pasta jajeczna "light"
(12)
10 minut
1-2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
230 kcal / 1 porcję (230 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność100.04 kcal5%
-
Białko11.99 g23.98%
-
Węglowod.1.81 g0.67%
-
Tłuszcze5.06 g7.23%
-
Błonnik0.13 g0.52%
-
GDA5 %
Składniki
- Jaja kurze surowe - 100g (2 sztuki)
- Białko jaja kurzego - 25g (sztuka)
- Serek wiejski "light" - 60g (3 łyżki stołowe)
- Twaróg lekki 0% - 30g (plaster)
- Szczypiorek siekany - 5g (łyżka stołowa)
- Cebula dymka - 10g (½ sztuki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na patelni z odrobiną wody i ulubionymi przyprawami.
KROK 2: Jajka ugotuj i pokrój w drobną kosteczkę (z jednego wykorzystaj tylko białko).
KROK 3: Szczypiorek posiekaj. Do miski wrzuć jajka, białko i podduszoną dymkę. Dodaj serek wiejski, twaróg i całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
KROK 4: Całość rozgnieć widelcem i wymieszaj. Dodaj szczypiorek.
*Serwuj jako dodatek do kanapek.
Smacznego!