Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Pasta jajeczna "light"

(11)
10 minut
1-2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
230 kcal / 1 porcję (230 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    100.04 kcal
    5%
  • Białko
    11.99 g
    23.98%
  • Węglowod.
    1.81 g
    0.67%
  • Tłuszcze
    5.06 g
    7.23%
  • Błonnik
    0.13 g
    0.52%
  • GDA
    5 %
Składniki
  • Jaja kurze surowe - 100g (2 sztuki)
  • Białko jaja kurzego - 25g (sztuka)
  • Serek wiejski "light" - 60g (3 łyżki stołowe)
  • Twaróg lekki 0% - 30g (plaster)
  • Szczypiorek siekany - 5g (łyżka stołowa)
  • Cebula dymka - 10g (½ sztuki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na patelni z odrobiną wody i ulubionymi przyprawami.

KROK 2: Jajka ugotuj i pokrój w drobną kosteczkę (z jednego wykorzystaj tylko białko).

KROK 3: Szczypiorek posiekaj. Do miski wrzuć jajka, białko i podduszoną dymkę. Dodaj serek wiejski, twaróg i całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

KROK 4: Całość rozgnieć widelcem i wymieszaj. Dodaj szczypiorek.

*Serwuj jako dodatek do kanapek.

Smacznego!