Twarożek wiosenny "light"
(9)
10 minut
1-2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
153 kcal / 1 porcję (249 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność61.51 kcal3.08%
-
Białko10.89 g21.78%
-
Węglowod.4.22 g1.56%
-
Tłuszcze0.35 g0.5%
-
Błonnik0.69 g2.76%
-
GDA3.08 %
Składniki
- Ser twarogowy chudy - 120g (6 łyżek stołowych)
- Jogurt naturalny 0% tłuszczu - 60g (3 łyżki stołowe)
- Rzodkiewka - 60g (4 sztuki)
- Szczypiorek siekany - 5g (łyżka stołowa)
- Koperek siekany - 4g (½ łyżki stołowej)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Zioła umyj, wysusz i posiekaj. Rzodkiewki opłucz i pokrój w kostkę.
KROK 2: Ser wraz z jogurtem rozgnieć w misce, dopraw do smaku solą i białym pieprzem. Dorzuć posiekane zioła i rzodkiewki. Całość wymieszaj.
*Podawaj jak dodatek do pieczywa lub samodzielną przekąskę.
Smacznego!