Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Surówka z czerwonej kapusty z orzechami

(11)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
165 kcal / 1 porcję (188 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    88.03 kcal
    4.4%
  • Białko
    2.12 g
    4.24%
  • Węglowod.
    8.58 g
    3.18%
  • Tłuszcze
    6.12 g
    8.74%
  • Błonnik
    2.39 g
    9.56%
  • GDA
    4.4 %
Składniki
  • Kapusta czerwona - 100g
  • Jabłko - 50g
  • Cebula - 20g (¼ sztuki)
  • Oliwa z oliwek - 5g (½ łyżki stołowej)
  • Sok z cytryny - 3g (łyżeczka)
  • Orzechy włoskie tarte - 10g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kapustę umyj i poszatkuj. Oprósz solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodaj posiekaną cebulę, całość wymieszaj.

KROK 2: Jabłka (ze skórką) zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

KROK 3: Oliwę zmieszaj z sokiem z cytryny.

KROK 4: Do kapusty dodaj jabłka i całość delikatnie wymieszaj. Surówkę polej sosem winegret. Dla wyostrzenia smaku możesz dorzucić 2 goździk.

KROK 5: Gotową surówkę posyp dowolnymi orzechami.

*Podawaj jako przekąskę lub dodatek do obiadu.

Smacznego!