Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Owsianka 0,5% z morelą i migdałami

(2)
8 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
223 kcal / 1 porcję (255 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    87.31 kcal
    4.37%
  • Białko
    4.43 g
    8.86%
  • Węglowod.
    11.53 g
    4.27%
  • Tłuszcze
    2.99 g
    4.27%
  • Błonnik
    1.24 g
    4.96%
  • GDA
    4.37 %
Składniki
  • Mleko UHT, 0,5% tłuszczu - 180g (⅔ szklanki)
  • Płatki owsiane górskie - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Morele - 45g (sztuka)
  • Migdały, płatki - 10g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Morelę dokładnie umyj i pokrój w kostkę.

KROK 2: Mleko wlej do rondelka i podgrzej. Dodaj płatki owsiane i gotuj dalej na małym ogniu aż potrawa zgęstnieje.

KROK 3: Przełóż do miski, dodaj pokrojoną morelę. Całość posyp migdałami.

Smacznego!