Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jogurt 2% z płatkami, pomarańczą i orzechami

123456
(7)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
249 kcal / 1 porcję (318 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    78.42 kcal
    3.92%
  • Białko
    3.74 g
    7.48%
  • Węglowod.
    10.07 g
    3.73%
  • Tłuszcze
    2.97 g
    4.24%
  • Błonnik
    0.97 g
    3.88%
  • GDA
    3.92 %
Składniki
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 200g (8 łyżek stołowych)
  • Pomarańcza - 100g
  • Orzechy włoskie tarte - 7.5g (⅔ łyżki stołowej)
  • Płatki owsiane górskie - 10g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Pomarańczę dokładnie umyj i obierz (nie oczyszczaj z białej skórki, w niej znajduje się dużo błonnika).

KROK 2: Jogurt wlej do miseczki, dodaj pomarańczę pokrojoną w małe kawałki. Całość posyp orzechami i płatkami owsianymi, zamieszaj.

*Przekąska idealnie nadaje się na drugie śniadanie lub deser!

Smacznego!