Jogurt 0% z bezglutenowym musli i bananem
(8)
3 minuty
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
218 kcal / 1 porcję (231 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność94.53 kcal4.73%
-
Białko3.90 g7.8%
-
Węglowod.14.11 g5.23%
-
Tłuszcze2.79 g3.99%
-
Błonnik0.85 g3.4%
-
GDA4.73 %
Składniki
- Jogurt naturalny 0% tłuszczu - 150g (7 ½ łyżki stołowej)
- Płatki z ryżu brązowego - 5g (łyżka stołowa)
- Płatki kukurydziane bezglutenowe - 6g (2 łyżki stołowe)
- Orzechy włoskie tarte - 10g (łyżka stołowa)
- Banan - 60g
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Jogurt wlej do miseczki. Dodaj płatki kukurydziane, ryżowe oraz banana pokrojonego w plasterki. Całość posyp orzechami.
*To idealna przekąska lub pomysł na pożywne drugie śniadanie dla osób na diecie bezglutenowej!
Smacznego!