Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.
Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Leczo z cielęciną

(8)
30 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
304 kcal / 1 porcję (547 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    55.65 kcal
    2.78%
  • Białko
    4.74 g
    9.48%
  • Węglowod.
    4.78 g
    1.77%
  • Tłuszcze
    2.57 g
    3.67%
  • Błonnik
    1.37 g
    5.48%
  • GDA
    2.78 %
Składniki
  • Cielęcina, sznyclówka - 100g
  • Papryka czerwona - 200g (sztuka)
  • Pomidor - 130g
  • Cebula - 100g (1 ¼ sztuki)
  • Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
  • Czosnek mały - 3g (ząbek)
  • Papryka słodka mielona - 3g (łyżeczka)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz biały - 0.5g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Mięso pokrój w kostkę, tak aby wyszło około 20 kawałków.

KROK 2: Na patelni rozgrzej połowę oliwy i podsmaż mięso, podlej dwiema łyżkami wody i duś pod przykryciem około 10 minut.

KROK 3: W międzyczasie obierz i pokrój cebulę w drobną kostkę. Podsmaż na pozostałej oliwie.

KROK 4: Umyte papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w paski i dorzuć do cebuli.

KROK 5: Pomidora obierz ze skórki, pokrój w dość grubą kostkę, dodaj do pozostałych warzyw. Dorzuć uduszone kawałki mięsa, wyciśnij ząbek czosnku, przypraw papryką słodką, zamieszaj. Pozostaw pod przykryciem ok. 10-15 minut.

*Leczo wyłóż na talerz, podawaj z ryżem, kaszą lub pieczywem.

Smacznego!