Dorsz gotowany na parze
(11)
10 minut + schładzanie w lodówce
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
105 kcal / 1 porcję (152 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność69.60 kcal3.48%
-
Białko16.34 g32.68%
-
Węglowod.0.07 g0.03%
-
Tłuszcze0.30 g0.43%
-
Błonnik0.00 g0%
-
GDA3.48 %
Składniki
- Dorsz, świeży, filety bez skóry - 150g
- Sok z cytryny - 1.5g (½ łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Filety z dorsza ułóż w miseczce, skrop sokiem z cytryny i odstaw na 15 minut do lodówki.
KROK 2: W garnku do gotowania na parze ułóż dorsza i gotuj do miękkości.
Smacznego!