Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Szaszłyki z warzywami i wędzonym tofu

(8)
55 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
176 kcal / 1 porcję (378 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    46.54 kcal
    2.33%
  • Białko
    2.89 g
    5.78%
  • Węglowod.
    4.17 g
    1.54%
  • Tłuszcze
    2.60 g
    3.71%
  • Błonnik
    1.21 g
    4.84%
  • GDA
    2.33 %
Składniki
  • Serek tofu wędzony - 40g (2 plastry)
  • Pomidor koktajlowy - 120g (6 sztuk)
  • Cukinia - 100g
  • Pieczarki - 40g (2 sztuki)
  • Papryka czerwona - 50g (¼ sztuki)
  • Cebula - 20g (¼ sztuki)
  • Oliwa z oliwek - 5g (½ łyżki stołowej)
  • Curry - 3g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Serek tofu pokrój w kostkę (o boku ok. 1 cm). Oliwę z oliwek połącz z curry (lub inną ulubioną przyprawą), każdą kostkę tofu zamocz w marynacie i odłóż na godzinę.
KROK 2: W międzyczasie umyj warzywa. Pieczarki pokrój na połówki. Cukinię i cebulę w grube plastry, paprykę w kostkę. Warzywa kolejno nadziewaj razem z tofu na patyki, zacznij od pomidorków, które podtrzymają warzywa.
KROK 3: Blachę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż szaszłyki i piecz w temp. 180o (bez termoobiegu) około 45 minut.
*Szaszłyki podawaj z ryżem i świeżą sałatką.

Smacznego!