Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Zupa jarzynowo-kalafiorowa

(12)
20 minut
3 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
233 kcal / 1 porcję (1059 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    22.00 kcal
    1.1%
  • Białko
    1.26 g
    2.52%
  • Węglowod.
    2.97 g
    1.1%
  • Tłuszcze
    1.10 g
    1.57%
  • Błonnik
    0.43 g
    1.72%
  • GDA
    1.1 %
Składniki
  • Mrożony bukiet jarzyn wiosenny - 450g
  • Wywar warzywny - 1920g (8 szklanek)
  • Ziemniaki - 225g (3 sztuki)
  • Kalafior, mrożony - 450g
  • Śmietana 12% tłuszczu - 108g (6 łyżek stołowych)
  • Koperek siekany - 24g (3 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Do gorącego bulionu wrzuć mieszankę warzyw. Gotuj około 10 minut.

KROK 2: W międzyczasie opłucz i obierz ziemniaki. Wrzuć do wrzątku i podgotuj około 5 minut. Jak lekko przestygną pokrój je w kostkę. Dodaj do wywaru z warzywami, gotuj około 5 minut. Dołącz różyczki kalafiora i gotuj aż zmięknie.

KROK 3: Śmietanę wlej do kubka, zahartuj odrobiną zupy i wlej z powrotem do garnka. Zupę przelej na talerz.

*Podawaj doprawioną świeżo mielonym pieprzem i siekanym koperkiem.

Smacznego!