Pomidorowa z bazylią i natką
(9)
15 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
54 kcal / 1 porcję (280 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność19.48 kcal0.97%
-
Białko1.00 g2%
-
Węglowod.1.74 g0.64%
-
Tłuszcze1.72 g2.46%
-
Błonnik0.22 g0.88%
-
GDA0.97 %
Składniki
- Wywar warzywny - 960g (4 szklanki)
- Koncentrat pomidorowy, 30% - 60g (4 łyżeczki)
- Śmietana 12% tłuszczu - 72g (4 łyżki stołowe)
- Bazylia świeża - 8g (1 ⅔ gałązki)
- Natka pietruszki pęczek - 18g (pęczek)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Do gorącego bulionu dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj. Dopraw pieprzem i solą.
KROK 2: Do zupy wlej śmietanę i dokładnie wymieszaj.
KROK 3: Posiekaj bazylię i natkę pietruszki.
KROK 4: Zupę przelej do talerzy, każdą porcję udekoruj bazylią i natką pietruszki.
Smacznego!