Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.
Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jogurt z jeżynami

(11)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
313 kcal / 1 porcję (277 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    113.15 kcal
    5.66%
  • Białko
    2.94 g
    5.88%
  • Węglowod.
    13.98 g
    5.18%
  • Tłuszcze
    5.45 g
    7.79%
  • Błonnik
    2.73 g
    10.92%
  • GDA
    5.66 %
Składniki
  • Jogurt typu greckiego - 160g (8 łyżek stołowych)
  • Jeżyny - 65g (garść)
  • Maliny - 30g (¼ szklanki)
  • Musli z owocami suszonymi - 10g (łyżka stołowa)
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Przygotuj mus: miód oraz część jeżyn i maliny zmiksuj z ¾ ilości jogurtu.

KROK 2: W szklance układaj jeżyny, posyp je musli, polej jogurtem greckim.

KROK 3: Na wierzch dodaj mus. Całość udekoruj pozostałymi jeżynami.

Smacznego!