Jogurt z jeżynami
(11)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
313 kcal / 1 porcję (277 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność113.15 kcal5.66%
-
Białko2.94 g5.88%
-
Węglowod.13.98 g5.18%
-
Tłuszcze5.45 g7.79%
-
Błonnik2.73 g10.92%
-
GDA5.66 %
Składniki
- Jogurt typu greckiego - 160g (8 łyżek stołowych)
- Jeżyny - 65g (garść)
- Maliny - 30g (¼ szklanki)
- Musli z owocami suszonymi - 10g (łyżka stołowa)
- Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Przygotuj mus: miód oraz część jeżyn i maliny zmiksuj z ¾ ilości jogurtu.
KROK 2: W szklance układaj jeżyny, posyp je musli, polej jogurtem greckim.
KROK 3: Na wierzch dodaj mus. Całość udekoruj pozostałymi jeżynami.
Smacznego!