Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jaglanka na mleku 1,5% z borówkami

(44)
25 minut
1 osoba
średni
Wartości odżywcze
361 kcal / 1 porcję (358 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    101.06 kcal
    5.05%
  • Białko
    4.17 g
    8.34%
  • Węglowod.
    16.21 g
    6%
  • Tłuszcze
    2.74 g
    3.91%
  • Błonnik
    1.03 g
    4.12%
  • GDA
    5.05 %
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 40g
  • Mleko UHT, 1,5% tłuszczu - 230g (szklanka)
  • Ksylitol - 7g (łyżeczka)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Borówki amerykańskie - 70g (½ szklanki)
  • Migdały, płatki - 10g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Surową kaszę wsyp na sitko i bardzo dokładnie przepłucz pod bieżącą wodą. Następnie sparz gorącą wodą.

KROK 2: Mleko zagotuj w rondelku, dodaj łyżeczkę ksylitolu i szczyptę soli, wsyp kaszę. Gotuj na wolnym ogniu około 20 minut.

KROK 3: W międzyczasie podpraż płatki migdałów na suchej patelni, aby nabrały orzechowego aromatu.

KROK 4: Gęstą jaglankę przełóż do miski, dodaj borówki lub inne sezonowe owoce. Posyp płatkami migdałowymi.

Smacznego!