Pierś z kurczaka nadziewana jarmużem z tofu
(37)
35 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
233 kcal / 1 porcję (228 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność102.04 kcal5.1%
-
Białko16.48 g32.96%
-
Węglowod.2.25 g0.83%
-
Tłuszcze1.45 g2.07%
-
Błonnik1.01 g4.04%
-
GDA5.1 %
Składniki
- Mięso z piersi kurczaka, bez skóry - 300g
- Jarmuż - 100g (20 liści)
- Serek naturalny tofu - 50g
- Zioła prowansalskie - 3g (łyżeczka)
- Pieprz czarny - 3g (3 szczypty)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Jarmuż umyj i wrzuć do osolonego wrzątku. Gotuj przez 10 minut, następnie odcedź i przelej zimną wodą. Ostudzony jarmuż posiekaj, dodaj pokruszony serek tofu i dopraw pieprzem, zmieszaj.
KROK 2: Piersi z kurczaka umyj, osusz i oczyść z żyłek i tłuszczu. Natnij wzdłuż (prawie do końca), rozłóż i delikatnie rozbij. Na każdą pierś ułóż połowę jarmużu z fetą i ścisło zawiń. Owiń w folię spożywczą. Dobrze zapakowane roladki wrzuć do wrzątku na 15 minut.
KROK 3: Ugotowane mięso wyjmij z foli i przełóż na chwilkę do nagrzanego piekarnika, aby się przyrumieniły.
KROK 4: Upieczone przekrój w poprzek w plastry i podawaj.
Smacznego!