Omlet bananowo-waniliowy
(45)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
332 kcal / 1 porcję (275 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność120.71 kcal6.04%
-
Białko5.48 g10.96%
-
Węglowod.14.33 g5.31%
-
Tłuszcze5.00 g7.14%
-
Błonnik0.93 g3.72%
-
GDA6.04 %
Składniki
- Banan - 150g
- Jaja kurze surowe - 100g (2 sztuki)
- Aromat waniliowy - 2g (½ łyżeczki)
- Serek homogenizowany waniliowy - 20g
- Olej rzepakowy uniwersalny - 3g (⅓ łyżki stołowej)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Banan obierz i 1/4 pokrój w plasterki, resztę zmiksuj z jajkami i aromatem waniliowym.
KROK 2: Na rozgrzaną patelnię wlej masę bananową i smaż omlet aż się zetnie.
KROK 3: Omlet przełóż na talerz, udekoruj łyżką serka homogenizowanego i pokrojonym bananem.
Smacznego!