Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jogurt z owocami i jagodami goji

(15)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
258 kcal / 1 porcję (351 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    73.40 kcal
    3.67%
  • Białko
    3.43 g
    6.86%
  • Węglowod.
    13.10 g
    4.85%
  • Tłuszcze
    1.75 g
    2.5%
  • Błonnik
    2.23 g
    8.92%
  • GDA
    3.67 %
Składniki
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 200g (8 łyżek stołowych)
  • Jagody - 65g (½ szklanki)
  • Maliny - 60g (½ szklanki)
  • Jagody goji, suszone - 8g (łyżka stołowa)
  • Syrop z agawy - 8g (łyżeczka)
  • Płatki owsiane błyskawiczne - 10g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Jogurt wymieszaj w blenderze z 3/4 porcji owoców i syropem z agawy (możesz zastąpić go miodem, daktylami lub nierafinowanym cukrem). Wlej do miseczki.

KROK 2: Posyp płatkami i udekoruj pozostałymi owocami oraz jagodami goji.

Smacznego!