Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.
Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Sałatka z tofu

(24)
20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
587 kcal / 1 porcję (412 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    142.37 kcal
    7.12%
  • Białko
    7.97 g
    15.94%
  • Węglowod.
    11.25 g
    4.17%
  • Tłuszcze
    7.99 g
    11.41%
  • Błonnik
    1.63 g
    6.52%
  • GDA
    7.12 %
Składniki
  • Serek tofu wędzony - 300g (15 plastrów)
  • Mąka kukurydziana - 45g (3 łyżki stołowe)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Sos sojowy - 20g (4 łyżeczki)
  • Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
  • Sezam, nasiona - 10g (łyżka stołowa)
  • Papryka czerwona - 200g (sztuka)
  • Papryka zielona - 140g (sztuka)
  • Brokuły - 50g
  • Orzeszki ziemne - 15g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Tofu pokrój w kostkę, nie odciskaj z płynu. Każdą kostkę zapanieruj w mące kukurydzianej, wrzuć na rozgrzaną oliwę z oliwek i smaż kilka minut mieszając, aż do zezłocenia się tofu.

KROK 2: Tofu obtocz w sosie sojowym, miodzie i sezamie. Wrzuć do miski. Dodaj pokrojoną w paski paprykę czerwoną i zielona i różyczki brokułów ugotowanych na parze. Całość pospy podprazonymi w piekarniku orzeszkami.

Smacznego!